Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Παναγία Κανάλα στην Κύθνο .
Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος
Αναδύθηκε με θαυματουργό τρόπο μέσα από τη θάλασσα και η ιδια υπεδειξε το μέρος που χτίστηκε η εκκλησία της.(ανατολικά του νησιου) Εργο του κρητικού αγιογραφου Σκορδίλη ( 1575), θεωρείται η προστατιδα του νησιού.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες


Μαζι με την εκκλησια της Παναγίας Στρατολάτισσας (δεσποζει στο υψωμα ενος λοφου στη μέση της ενδοχώρας) και την εκκλησια της Παναγίας Φλαμπουριανής (βρισκεται δυτικα του νησιου) σχηματιζουν ενα τριγωνο και θεωρουνται οι 3 αδελφές Παναγίες του νησιού.που χωρισαν . Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Μονο η Στρατολατισσα εχει τη δυνατοτητα απο τη θεση που ειναι να βλέπει τις αδελφες της ,γιατι οι αλλες 2 βρισκονται διαμετρικα αντιθετα. Παντως και οι 3 ατενιζουν το απεραντο γαλαζιο του Αιγαίου.
( Αν βεβαια συμπεριλαβουμε κ την Παναγια του Νικους που βρισκεται στη Χωρα τοτε το σχημα γίνεται ρόμβος. ) Βοήθεια μας! Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου